Daj Bogu priliku i vidjet ćeš što može učiniti dodir Njegove majstorske ruke

Dragocjena dušo, koja čitaš ovu poruku: daj Bogu priliku i vidjet ćeš Njegov dodir. Daj Bogu priliku da promijeni tvoj život.

Neki je čovjek doživio takva razočaranja da je odlučio oduzeti si život. Slučajni mu je posjetitelj predložio da odgodi odluku. Rekao mu je: “Evo, dopusti da ti u idućih sedam dana dolazim u posjet i upoznajem te s jednim nebeskim Prijateljem. Nemaš što izgubiti. Ako nakon tih tjedan dana i dalje budeš ustrajao u svojoj odluci – nitko te u tome neće moći spriječiti. Ali ako odluku promijeniš, dobio si život.” Čovjek je pristao na to. I dobio je život.

A sada imam i jednu zamolbu pred tobom, dragocjena dušo, koja čitaš ovu poruku: daj Bogu priliku. Daj Bogu priliku da promijeni tvoj život. Ovu poruku izgovaram stojeći u molitvi pred nevidljivim Božjim prijestoljem.

Moja molitva nije da ti Bog pomogne u nekoj od tvojih potreba – da postigneš uspjeh i napredak u određenim područjima života. Ona je usmjerena na to da Bog dotakne skroz naskroz dubinu tvog bića i unese korjenitu promjenu u tvoj nutarnji svijet.

Neka te tako dotakne Božja ruka da ostatak tvog života bude ono što ćeš nazvati čudesnom životnom prekretnicom. Moja zamolba i poticaj prema tebi jest: daj Bogu priliku.

Bog može izvršiti zadivljujući zahvat

A da Bog može izvršiti zadivljujući zahvat u nečiji život, pokazuje i Pavlov primjer. Na putu prema gradu, koji se zvao Damask, obasjala ga je svjetlost s neba. Pao je na zemlju i čuo da mu se netko obraća po imenu i pita zašto ga progoni. “Tko si ti, Gospodine?”, upitao je iznenađeni putnik. I dobio je odgovor: “Ja sam Isus koga ti progoniš!” (Dj 9,5) Sveto Pismo iznosi ovaj događaj u Djelima apostolskim i riječ je o događaju iz života poznatog apostola Pavla. U pismu crkvi u Filipima, sam apostol opisuje nevjerojatnu promjenu, koja je nastala u njegovoj nutrini.

Pavao nije bio razočarani pripadnik s ruba društva. Bio je – kako to sam opisuje – “Hebrej od Hebreja; po Zakonu farizej; po revnosti, progonitelj Crkve; po pravednosti koja dolazi od Zakona, besprijekoran”. (Fil 3,5-6) To su značajke uglednog čovjeka društvene sredine, kojoj je pripadao. A bio je pripadnik izabranoga naroda i još k tome glasovite religijske sljedbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.