DNK testovi otkrili čudne nalaze: Mumija Marija nije ljudsko biće? …

Nakon izlaganja rezultata DNK testova misterioznih „mumija iz Naske“, britanski istraživač kaže da bi misteriozna mumija sa tri prsta, tzv. Marija, koja je otkrivena u Peruu, „mogla da bude nova vrsta ljudskog bića“.

Rezultati testova i istraživanja pokazuju da bi telo moglo da bude staro oko 1.800 godina. Mumija je slična ljudima u 98,5%, a 1,5% ostaje nepoznato.

Možemo da potvrdimo da imamo dokaze da je telo mumije Marije neverovatno otkriće, koje bi nas moglo navesti da zauvek promenimo naše istorijske knjige. Biće to najvažnije otkriće 21. veka.“

Za razliku od ostalih tela, Marija je bila mnogo krupnija, imala je sve organe, kao i ostatke prstiju ruku i nogu. Tela su dostavljena Institutu Inkari u Kusku, Peru, u aprilu 2017.

Institut istražuje arheološka otkrića vezana za civilizaciju Inka. Tijeri Džamin, predsednik Instituta Inkari, veruje da je mumija Marija mogla biti „hibridna vrsta“, nešto između ljudske i vanzemaljske rase.

Stiv i istražitelj Beri Ficdžerald su u julu prošle godine odleteli u tu južnoameričku zemlju u posetu: tokom svog putovanja odvedeni su na tajno mesto u visokim Andima da vide tela različitih veličina; posmatrali su predmetna tela rendgenskim zracima.

„Naši naučnici i profesori iz laboratorije u Šri Lanci potvrđuju da mumija Meri ima veoma neobičan DNK, jer nije ljudski. Podudara se sa primatima u 98,5%, (kao ljudi) dok 1,5% ostaje nepoznato. Takođe, ima veliku mutaciju u svojim genima koja se ne može identifikovati ni u jednoj poznatoj bolesti.

Meri bi mogla da bude novi oblik čoveka, iznenađujuće naučno otkriće koje bi moglo biti izgubljeno u svetu zbog ljudske pohlepe.

Stiv i Beri se očajnički trude da mumija Meri bude predata peruanskoj vladi. „Bili smo u komunikaciji sa gradonačelnikom Naske, koji želi da se telo stavi u muzej, u Naski.

Vlasti nastavljaju potragu za telima i čak su razvile radnu grupu. Očuvanje ovih tela je izuzetno važno. Pošto se brzo degenerišu.

Pored toga, postoji druga strana koja pokušava da uveri širu javnost da sva tela predstavljaju pretke živih reptila i hibridnih vanzemaljaca.

„Ovo jednostavno nije tačno i mora se završiti. Laboratorijski izveštaji drugih zainteresovanih strana su upitni, a takođe i akreditacije uključenih lekara.

Izvanredno otkriće u DNK mumije Marije zaslužuje maksimalnu akademsku pažnju i ništa manje od toga.”

Ipak ostaje nejasno kako je moguće da na današnjem stupnju nauke niko ne ume da odgovori odakle potiču neljudski geni iz mumije.

Šta kažu ruski naučnici?

Ruski istraživači koji proučavaju mumiju sa tri prsta pronađenu u peruanskoj grobnici tvrde da ta figura nije ljudska.

Istraživači iz Sankt Peterburga kažu da Marija, mumija iz 5. veka, ima drugačiju anatomsku strukturu od ljudi.

Marija je bila samo jedna od šest mumija pronađenih u grobnici u Naski, gradu u južnom Peruu. Otkriveno je i dete od devet meseci po imenu Vavita i četiri muške mumije.

Profesor Konstantin Korotkov sa Ruskog nacionalnog istraživačkog univerziteta rekao je novinskoj agenciji Sputnjik: „Svaka od mumija ima dve ruke, dve noge, glavu, par očiju i usta.

“Tkivo ima biološku prirodu i njihov hemijski sastav je ukazivao na to da su ljudi. NJihova DNK sadrži 23 para hromozoma, baš kao i mi. Sva četiri su muškarci, svaki sa I-hromozomom. Izgledaju kao ljudi, ali nisu. NJihova anatomska struktura je drugačija.”

Naučnici tvrde da su Marijina rebra neobičnog zaobljenog oblika sa nekim kostima koje su polukružne. NJena glava se takođe izdužuje pozadi.

Dr Korotkov je rekao: „Marija i Vavita su mogle biti predstavnici određene rase koja je verovatno dostigla fazu napredovanja mnogo ranije nego mi. Možda hiljadama godina ranije.

Takođe je tvrdio da su neke činjenice na mumijama mogle ukazivati na vanzemaljsko poreklo, što je izazvalo kritike drugih istraživača na tom polju.

Svetski kongres za proučavanje mumija opisao je pronalazak kao prevaru, označivši ga kao „neodgovornu organizovanu kampanju dezinformacija“.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.