Muškarca neće zadržati djeca u braku već sasvim druga stvar – Sreća u braku zavisi od žene

To što imate djecu nije garancija da vas muž neće ostaviti jer njega u porodici ne čuva potomstvi već nešto sasvim drugo.

Muž moje prijeateljice ju je ostavio nakon 15 godina braka. Za ženu koja mu je rodila troje djece i koja je bila posvećena porodica to je bio šok. Smatrala je da su djeca osnova za porodicu i da petnaest godina braka nije mala stvar.
Mnogo je žena koje razmišljaju na isti način, a zapravo ne shvataju da su djeca individue za sebe i da će kad odrastu otići i rješavati svoje probleme. Djeca ne mogu uticati na odnos supružnika i ne mogu ga poboljšati. Porodicu prije svega čine muž i žena i njihov dobar odnos.
Dolazak djeteta može ojačati njihovu vezu, ali ne može postati temelj nihovog braka. Zbog toga je jako važno i nakon mnogo godina provedenih zajedno biti nježan i brižan prema svom partneru. Supružnici bi trebali imati zajedničke teme za razgovor koje se ne svode na djecu.
Nije rijedak slučaj da se žene toliko posvete kući i djeci da prestanu obraćati pažnju na svog muža. Muškarac se vremenom počinje osjećat iudaljeno i nepotrebno. Često sa godinama strast izblijedi i nema više intimnosti između partnera, zato ne treba da vas iznenadi ako se u životu vašeg muškarca pojavi neko ko će ga gledati kao muškarca, a ne samo oca svoje djece.
Žena ne smije da se opusti u braku ni nakon deset ili petnaest godina. Ne smije prestati brinuti o sebi, učti nove stvari, ne smije prestati komunicirati sa drugima i najvažnije, ne smije zapostavljati svog muža. Harmonija i sreća braka zavisi od žene.
Žene su osjetljivije, iskrenije, mudrije pa samim tim imaju i veću odgovornost. Žena nikako ne smije dozvoliti da se njen brak pretvori u rutinu i postane monoton. Ako nestane topline, brige i poštovanja vaš brak će prerasti u odnos koji više liči na život sa cimerom nego sa mužem.
Na braku se mora raditi i što je brak duži zahtjeva više rada i truda. Nemojte se zamarati svakodnevnim brigama, vodite računa o sebi i vodite računa o onome koga volite. Provodite više vremena sami sa suprugom van kuće i zapamtite da je srećna i ispunjena žena privlačna u bilo kojoj dobi.
Pored takve žene muškarac dobija energiju i spreman je pomicati planine za nju. I što je najvažnije, nikada neće potražiti neku drugu koja bi mu mogla dati ono što mu nedostaje u braku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.