“Niko te nikad neće voljeti kao ja” – Fraze po kojima možete lako prepoznati narcisoidne osobe

Narcisi nas na početku veze idealizuju kako bismo se zaljubili u njih i vjerovali im u potpunosti.

Zatim počinju da nas navode da sumnjamo u sebe, odbacuju nas i prebacuju krivicu za svoja djelana nas. Narcise veoma lako možete prepoznato po određenim grazama koje govore, međutim, ako vaš partner govori neke od ovih fraza ne mora odmah značiti da je narcis.
Obratite pažnju koliko često se ove fraze govore i kada ih partner najčešće koristi. Idealizacija; 1. “Ti si najbolja stvar koja mi se dogodila u životu!” 2. “Nikada nikoga nisam volio toliko kao tebe!” 3. “Kako sam sretan što sam te upoznao!”
4. “Volim te više od sebe.” 5. “Spreman sam dati život za tebe” 6. “Ti i ja smo srodne duše” 7. “Sa tobom sam postao cjelovit, postao sam svoj!” 8. “Niko te nikada neće voljeti kao ja.” Buđenje sumnje; 1. “Trebao si to znati.” 2. “Zar ne bi bilo bolje da…”
3. “Možda si ti problem?” 4. “Jeste li razmišljali o tome da malo smršate?” 5. “Ti si kao dijete misliš samo na sebe” 6. “I moji bivši su to uvijek radili.” 7. “To je tvoja odgovornost” 8. “Busi srećna što sam sa tobom” 9. “Previše me pritiskate svojim pitanjima i tjerate me da lažem”
10.”Ako me ponovo pitaš o tome, otići ću” Izbjegavanje odgovornosti; 1. “Pogledaj se – potrebna ti je pomoć!” 2. “Činjenica da ne možete izaći na kraj sa svojim emocijama nije moj problem” 3. “Ne voliš me i nikad me nisi volio.” 4. “Sve je u tvojoj glavi”
5. “Nisam bio ovakav prije nego što sam te upoznao.” 6. “Moja osećanja prema tebi se nisu promenila, ali više ne mogu da se nosim sa tobom i tvojim problemima.” 7. “Sama si me odgurnula” 8. “Nije moja greška” 9. “Ne voliš me i nikad nisi” 10. “Ja to nisam uradio.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.