PET ZNAKOVA KOJI SIGNALIZIRAJU DA PIJEŠ PREVIŠE PIVA

Nadutost, tjeskoba, pospanost, slab libido, problemi sa stolicom

Uživanje u jednom do dva piva svakako mnogima pomaže da se opuste na kraju radnog dana i zabave s prijateljima, ali pretjerivanje u pijenju piva, kao i bilo kojeg drugog alkoholnog pića, može se negativno odraziti na zdravlje. Stoga je količine piva koje unosite potrebno kontrolirati, a ako niste sigurni da ste pretjerali, ovo je pet znakova koji će vam nedvojbeno signalizirati da biste trebali smanjiti, ako već ne i potražiti stručnu pomoć, prenosi N1.

Nadutost

Prevelika konzumacija alkohola može oštetiti tkivo u probavnom traktu i uzrokovati probleme s crijevima, koja apsorbiraju hranjive sastojke i vitamine tijekom probavljanja hrane. Zbog toga se može javiti i pothranjenost. Ako smanjite unos alkohola, to može riješiti problem s nadutosti te smanjiti rizik od nekih drugih zdravstvenih problema kao što su hemoroidi i čir.

Tjeskoba

Tjeskoba je česta pojava među osobama koje piju velike količine alkohola. Ako prijete previše piva, možete se osjećati tjeskobno kada počne razdoblje detoksikacije, odnosno kada alkohol napusti vaše tijelo. Prema tome, ako često pijete pivo i često ste tjeskobni, možda biste trebali smanjiti s pivom.

Pospanost

Ako ste pospani i imate problema sa spavanjem, to bi moglo biti povezano s količinom koju ste popili. Naime, studija koju je proveo Američki nacionalni institut za zdravlje pokazala je da je potrebno četiri do pet sati da alkohol napusti naše tijelo. Dakle, ako pijete alkohol prije spavanja, alkohol će svakako poremetiti vaš san.

Problemi sa stolicom

Velike količine alkohola, uključujući i pivo, mogu uzrokovati probleme s pražnjenjem crijeva. Prekomjerna konzumacija alkohola može uzrokovati proljev ili bol. Ako primijetite takve probleme, smanjite unos alkohola i počnite jesti više hrane koja je bogata vlaknima.

Erektilna disfunkcija

Studije pokazuju da muškarci koji piju previše piva mogu doživjeti erektilnu disfunkciju. Piće može spriječiti proizvodnju hormona i smanjiti libido. Ako imate poteškoća u krevetu, razmislite o tome da smanjite unos alkohola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.