Šta zapravo znači kad muškarac kaže “Previše si dobra za mene” – Psiholog objašnjava

Mnoge žene su se nekad našle u situaciji da im partner kaže “Previše si dobra za mene”, a da ni same nisu znale šta to zapravo znači.

Mnogi muškarci se koriste ovom rečenicom kako ne bi povrijedili svoju partnerku i kako bi ublažili njenu bol zbog raskida koji se uglavnom dešava poslije ove rečenide, dok su drugi muškarci nesigurni u sebe i zaista misle da je njihova partnerka bolja od njih.
Pogledajmo šta zapravo znači kada muškarac izgovara ovu rečenicu. 1. Nije spreman za ozbiljnu vezu; Govoreći vam da ste previše dobri za njega, muškarac pokušava da vam laska i ublaži bol od raskida. Ove riječi su često pokazatelj da je osoba izgubila interesovanje za vas ili da je našla nekoga drugog.
Ili možda trenutno nije spremna za ozbiljnu vezu i ne želi više da vas zavlači. 2. Iskreno misli da vas nije dosljedan; Često strah i nizak nivo samopoštovanja mogu natjerati muškarca da prekine vezu. Možda je shvatio da ste vi zaista previše dobri za njega i da ne može dostići vaš nivo.
Mnogi stručnjaci ističu da je nemoguće pronaći dvoje jednako strpljivih, ljubaznih, skromnih i inteligentnih ljudi. Jedno od njih će uvijek biti superiornije u odnosu na drugo u određenim područjima i to je sasvim normalno.
Naučite da slušate jedno drugo, pokažite razumijevanje i poštovanje i ništa vas neće moći spriječiti da vaša veza opstane, čan ni to ako je vaš partner u nečemu bolji od vas ili ste vi bolji od njega. Danas ništa nije u potpunosti sigurno i sve se može u sekundi promjeniti.
Danas vi možete zarađivati više od svog partnera, ali sutra se stvari mogu okrenuti i može se desiti da vaš partner počne zarađivati više. Jedno može u momentu napraviti veliki uspijeh i uspon ukarijeri, dok drugo može godinama ostati na jednom mjestu.
Nemojte sebi dozvoliti da vas nešto navede da sumnjate u sebe ili svog partnera čak i ako vam se čini da je vaš partner u nekim stvarima bolji od vas. Čak i ako vam se čini da je vaš partner previše dobra osoba za vas, zapamtite da je on birao vas i vi ste birali njega zbog toga kakvi jeste.
Partneri bi trebali da se podržavaju i motivišu jedno drugo, ali ne treba da se mijenjaju jedno zbog drugog već zbog sebe, ističu stručnjaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.