Zašto muškarci više biraju “beta” žene – Pružaju im više sreće i zadovoljstva

Vjerovatno ste do sada čuli za alfa žene i muškarce, ali da li ste čuli da postoje i beta žene i muškarci?

U modernom dobu čini se da muškarci više preferiraju beta žene. Koja je razlika između alfa i beta žene? Biti alfa žena znači biti veoma jaka ličnost i tvrdoglavo se držati svojih standarda. Alfa žena zna ko je i ne popušta ni malo u raspravama.

Ona se neće prilagođavati tuđim mišljenjima i neće padati pod manipulacije drugih ljudi. Ona je ta koja manipuliše i želi da se njoj prilagođavaju. Mnogi muškarci se plaše ovakvih žena, jer osim što izgledaju kao “teške” žene, ne paše im to što se ne prilagođavaju.

 

Zbog toga biraju beta žene. Beta žene su obično introvertne i povučene. One su veliki mislioci koji vole graditi svoj unutrašnji svijet. Za razliku od alfa žena, one se lakše prilagođavaju drugim ljudima. Ne drže se strogo svojih stavova.
Spremne su promijeniti ih ako shvate da su tuđi bolji ili tačnije. One žele da muškarci naprave prvi potez i budu kavaljeri, vole udvaranje i pažnju. Vi ste beta žena ako više volite nježni pristup, ako ste više pasivni nego agresivni, ako želite da vam se udvaraju, ako ste vrlo emotivni…

 

Muškarci smatraju da je veza sa beta ženom lakša, dok veza sa alfa ženom može biti komplikovana. Beta žena izgleda nježnije, dok alfa žena može izgledati nepristupačno. Alfa žena neće tražiti pomoć od svog muškarca već će pokušati uraditi sve sama, a muškarci vole da se od njih traži pomoć – baš kako bi to beta žena uradila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.