Žena svojim postupcima pokazuje kako da je drugi tretiraju – Znakovi da ne cijenite sebe dovoljno

Kako žena pokazuje poštovanje prema sebi tako i drugima daje za pravo da se ophode prema njoj na isti način.

Žena koja ima samopouzdanja i samopoštovanja vjerovatno nikada neće imati problem sa toksičnom vezom ili partnerom koji ih ne cijeni dovoljno. Takva žena neće prihvatiti da se neko ponaša loše prema njoj. To će dopustiti samo žena koja samu sebe ne cijeni.
Ovo su glavni znakovi da nemate dovoljno poštovanja prema sebi i zbog toga gradite loše odnose sa drugim ljudima: Ne primjećujete svoju vrijednost. Moderno doba nalaže da čovjek mora biti ostvaren na raznim poljima kako bi imao neku vrijednost.
Ali vrijednost se ne mjeri na taj način. Nije vrijedna osoba koja ima automobil, dobar posao, sjajnog partnera, kuću, djecu, porodicu… Naravno, sve su to sjajne stvari kojima težimo, ali to ne opisuje našu vrijednost. Vrijedni smo koliko drugima sreće donosimo. Samo toliko.
Mnoge žene vjeruju da moraju biti lijepe, zgodne i dobro obučene da bi mogle imati samopoštovanje i da bi sebe smatrale vrijednim ženama. Zbog toga su nesigurne i ulaze u vezu sa muškarcem koji vidi kakav ona odnos ima prema sebi pa i on stvara isti odnos prema njoj.
Drugi problem zbog kojeg se drugi loše ponašaju prema ženi jeste taj što one smatraju da su oni bolji od njih. Ako se tako osjećate veoma je važno da odvojite vrijeme da spoznate sebe bolje, da radite na svom samorazvoju i da činite sve da se poboljšate.
Shvatite da problem nije uvijek u drugim ljudima, ako se loše ophode prema vama. Možda ste im baš vi dali zeleno svjetlo za to. U takvim slučajevima potrudite se da pronađete uzrok problema i poradite na njemu. Svaka žena se može osjećati kao kraljica čak i ako nije mnogo uspjela u životu. To i zaslužuje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.